Diverse soorten handgemaakte boeken

uit 2012 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

3 Levensfasen

2018

Boekrol met als thema de drie fasen in een vrouwenleven nl. meisje, moeder, oude wijze vrouw (of Crone in het Engels). De rol heeft als basis een deegrol, een typisch vrouwelijk gereedschap. Er zijn verschillende technieken gebruikt om de stof te bedrukken. O.a. zeefdruk, gelatineprint en stempelen. De afbeeldingen van vrouwen zijn kopieën van beelden gevonden bij opgravingen in Godinnentempels. Als laatse is het gedicht te zien waarop het werk is gebaseerd. Afkomstig uit een boek van Marion Bradley over Avalon.

Nostalgie

2018

Kleine boekrol gemaakt om een oud garenklosje. De boekrol is gemaakt van allerlei draden en gedecoreerd met nostalgische damesportretten. Het geheel zit in een oud  houten kistje

Boekje Krans

2016

Boekje gemaakt van oude visitekaartjes beplakt met papier dat door middel van gelatineprint is bedrukt. Het boekje bevat 150 bladzijden die gebonden zijn met een metalen ring en dat op verschillende wijzen neergezet/gelegd kunnen worden. Elke pagina is anders. De genoemde maten zijn als het boekje als een krans ligt. Als het anders neergezet wordt zijn de maten natuurlijk ook anders.

Boekje zonder naam

2016

Boekje gemaakt op basis van oude visitekaartjes die zijn beplakt met papier dat door middel van gelatineprint is bedrukt. Gebonden met een metalen ring.

Boomschors

2016

Boekje bevestigd op een stuk boomschors. De bladzijden zijn gebaseerd op vierkante visitekaartjes die beplakt zijn met handgeschept papier, waarop decoraties van Tyvek en polyestervlies zijn aangebracht. De bladzijden zijn per 2 op elkaar geplakt met geverfd kaasdoek ertussen.

Poort van Wijsheid

2016

Boek gemaakt op een boomstammetje met bladzijden van handgeschept papier

Sea of Art

2015

Boekje gemaakt van verschillende formaten kaarten. Geinspireerd op het gedicht "Ik zie  de zee" van Frank Eerhart  

Sea of Art binnenzijde

2015

Boekje gemaakt van verschillende formaten kaarten. Geinspireerd op het gedicht "Ik zie de zee" van Fank Eerhart

Nehalennia

2015

Kunstenaarsboek in de vorm van een leporello (vouwboekje) geinspireerd op de Godin Nehalennia. Op de voorzijde zijn collages, op de achterzijde afbeeldingen van votiefstenen aan Nehalennia gewijd die opgevist zijn in de Schelde. Het boekje zit in een kistje.

Schatten van de Zee

2012

Flagbook, waarin het gedicht "De Zee" van Frank Eerhart is verwerkt. Binnenzijde

Schatten van de Zee

2012

Flagboek Schatten van de Zee, buitenzijde